Пробив в отношения с РСМ има, но не е достатъчен

Противоречиви реакции в РСМ предизвикаха формулировките за цар Самуил и още четири личности от общата ни история. Оказа се, че те са договорени от Съвместната историческа комисия още през 2019 година, но бяха публикувани преди ден.

„Няма никакво споразумение. Това е документ от 2019 година, когато РСМ имаше нужда България да приеме членството на държавата в НАТО. Винаги трябва да имаме предвид, че думите като „пробив“ в отношенията, не отговарят на истината“, заяви журналистът Виктор Канзуров в студиото на „България сутрин“.

Още по темата

16 авг 2022 23:00

14

9 авг 2022 14:13

34

25 юли 2022 20:17

11

По думите на журналиста Владимир Перев пред Bulgaria ON AIR пробив има, но не достатъчен.

„Македонската страна е принудена да преговаря и е съгласна да подпише. Тук не се работи за никаква любов, тук се работи за подпис. Единственото, което ги интересува македонските политици, е дали ще има предвременни парламентарни избори, или няма да има. Ще подпишат всичко“, посочи той.

Канзуров смята, че само властта е склонна да промени своята Конституция, за да продължи напред.

„Според последните социологически проучвания подкрепата от опозицията е двойно по-малка. Това, което е подписано, не се спазва, а опозицията, която е по-силна, казва, че няма да подпише нищо“, заключи журналистът.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)