България

Електронни сайтове продават – конски суджук, магарешка пастърма и филе Елена био

Домашен конски пресен суджук се предлага от събота в един от най-популярните родни електронни сайтове за търговия.

[ad id=“225664″]

Продавачът е от Горна Оряховица, а обявата гласи, че човекът събира заявки по телефона от желаещи, приготвя го вкъщи и след това им изпраща местния деликатес по куриерска фирма до всички краища на страната, пише „Борба“.

За хората от околността дава и опцията лично предаване. Майсторът на колбаса е определил цена 8 лв. за кг., а освен от конско месо може да изпрати и от телешко. Този деликатес обаче е с 2 лв. по-скъп.

В магазинната мрежа суджукът се продава на цена от 12 до 25 лв., което се оказва скъпо за клиентите. Така производителят е открил решение на проблема как да изкара някой лев, без да се налага да плаща данъци и да дистрибутира стоката си в магазинната мрежа.

[ad id=“263680″]

Чрез електронната търговия горнооряховецът се спасява от солидни проверки от Регионалната здравна инспекция и Агенцията по безопасност на храните. Гаранция за качеството обаче не дава и отговорността остава за сметка на купувача консуматор.

Майсторът на колбаси предлага още конско месо, кайма и пастърма, както и телешко месо. След кратка справка в интернет се появяват още няколко търговци на месни продукти от Горна Оряховица.

Един от тях е обявил преди 10 дни, че започва да приема поръчки за магарешка пастърма и филе Елена био. Човекът уточнява, че през декември ще бъде готов с мезетата, а всяко от тях ще бъде вакуумирано, за да се гарантира качеството му. Той обаче е определил далеч по-висока цена за стоката си – 18 лв./кг пастърма и 22 лв./кг за филето. За да привлече повече клиенти, дори е оставил снимки на продукти от предни партиди, които е измайсторил.

Третият онлайн търговец на мезета от областта пък предлага конска наденица и също е от Горна Оряховица. Оказва, че електронните сайтове са виртуална трибуна на местни прозиводители, които не се притесняват да продават по този начин стоката си.

Чрез едно кликване с мишката си спестяват часове на студа на сергиите на кооперативния пазар и наем за щанд. Сред многобройните обяви от раздел „храни и напитки” откриваме оферти за картофи, пчелен мед, орехи, домашни сладка, туршии, свинска мас, яйца, лук, тикви, гъби, олио, ракия и много други.
Източник: Blitz.bg

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник

Той посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”...

12 минути ago

Един от най-натоварените столични булеварди остава с две ленти

Изненадващите промени в центъра на София покачиха напрежението...

47 минути ago

Градушка колкото орех удари Кърджалийско и Смолянско

Над 20-30 л/кв.м паднаха за час...

един час ago

Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти

Мъжът признал, че пътувал до Австрия няколко пъти месечно...

един час ago

МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол

Съставени са 3253 фиша и 801 акта...

2 часа ago

Нов живот за легендарната болница в Радунци, комплексът ще е готов през 2026 г.

Инвеститор ще я възстановява, ще има болнична част и санаториум...

2 часа ago
image0 (9K)