„Продължаваме промяната“ се регистрира в ЦИК. Ново проучване ѝ отрежда 11% на изборите

Бившият служебен министър Кирил Петков е внесъл в ЦИК документите на „Продължаваме промяната“ (ПП), нужни за регистрация на формацията в предстоящите избори. Те съдържат и необходимия брой подписи на гласоподаватели, събрани за часове, съобщиха от пресцентъра на ПП.

„Продължаваме промяната“ е име, което бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков дадоха на своя политически проект. Партията им беше обявена в неделя. Двамата потвърдиха, че тяхната цел е да участват във вота за парламент, насрочен за 14 ноември.

Поради краткото време до тази дата бившите министри не можаха да регистрират партията си в съда, за да се явят с нея на изборите. Това наложи те да използват съществуващи съдебни регистрации на други партии, които на свой ред сформираха коалиция със същото име – „Продължаваме промяната“.

Документите на ПП бяха внесени в сряда в ЦИК от Кирил Петков, който представлява коалицията.

Ако изборите бяха днес, за ПП биха гласували около 11% от избирателите, сочи проучване на Маркет линкс за бТВ, публикувано в сряда. Дни по-рано агенция Тренд беше съобщила, че за партията на Петков и Василев биха гласували 9,1%.

Други агенции досега не са съобщавали свои резултати за шансовете на новата формация.

Според изследването на Маркет линкс от сряда ГЕРБ убедително води сред избирателите с 22,5%.

След това се нареждат БСП с 14,5%, „Има такъв народ“ (ИТН) с 13,5%, „Демократична България“ (ДБ) с 11,9%, „Продължаваме промяната“ (ПП) с около 11% и ДПС с 9,8%.

Проучването сочи, че „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) не прескача бариерата за влизане в парламента, която е 4%.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)