Прокуратурата в Стара Загора задържа под стража 42-годишен крадец

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишен мъж за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.К., на 42 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство. На 24.07.2018 г., в Стара Загора, докато се разхождал, обвиняемият влязъл в незаключено жилище. Взел мобилния телефон на собственичката на жилището, заложил го и употребил за лични нужди взетите средства. Кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.1, вр.чл.194 ал.1, вр.чл.29 ал.1 б.Б от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. С.К. е бил освободен от затвора през октомври 2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.К. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)