Прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора изнесоха открит урок пред ученици от 4 клас

Прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора изнесоха открит урок пред ученици от 4 клас за компютърните престъпления и опасностите в интернет и социалните мрежи, съобщиха за ЗАРАТА

Прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора изнесоха открит урок пред ученици от 4 клас от ОУ „Кирил Христов“, гр. Стара Загора, на тема „Децата и компютърните престъпления. Опасностите в интернет и социалните мрежи. Защита на личните данни в интернет пространството“. Срещата се проведе по специална програма за превенция и обучение на РП-Стара Загора, която включва посещения в училища, разговори с граждани и др. прояви.
Магистратите Кристина Куртева и Стойчо Стойчев представиха и обсъдиха с учениците рисковете, които крие интернет пространството, включително за личните им данни, опасностите да станат жертва на компютърни престъпления и начините, по които могат ефективно да се защитят и безопасно да използват ресурсите на глобалната мрежа, на различните програми и приложения.
Лекционната част на урока беше последвана от дискусия, по време на която учениците задаваха множество въпроси по темата. Те изказаха мнение, че за да се предпазят от това да станат жертва на компютърно престъпление не трябва да споделят информация за себе си на непознати лица в социалните мрежи, както и лични данни и фотографски изображения. В края на срещата учениците получиха образователно–информационни материали.


image0 (9K)