Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия

Протести срещу COVID мерките в Австрия и Нидерландия

Снимка: БГНЕС

Над 40 000 души излязоха днес на протести по улиците на Виена, несъгласни ограничителните мерки и със задължителната ваксинация срещу коронавирус, съобщи „ое24“. Редът в австрийската столица се осигурява от 1200 полицаи. Вече има арестувани няколко човека по подозрение, че са оказали съпротива на силите на реда.

Сред протестиращите имаше и много семейства с деца. Демонстрантите носеха трансперанти с надпис „Не на задължителната ваксинация“, „Не сме крепостни и поданици“ и други.

По време на протестите се стигна и до инциденти – демонстранти хвърляха пиротехнически средства срещу правоохранителните органи, в отговор на което бяха посрещнати с лютив спрей.

Австрия е първата страна в ЕС, която отново наложи пълно затваряне и направи ваксинациите задължителни от феврурари догодина, припомня БГНЕС

Няколко хиляди души се събраха и в нидерландския град Утрехт на протест срещу Covid ограниченията. Демонстрантите преминаха през централните улици на града като скандираха „Медицинска свобода веднага!“.
Протестът беше строго охраняван от полицията, предаде Ройтерс.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)