Проучване: 40 процента от българите са убедени, че коронавирусът е биологично оръжие

40 процента от българите са убедени, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на планетата.

33% са на мнение, че COVID-19 не е по-опасен от сезонния грип. Данните са от социологическо проучване на агенция „Тренд“, цитирани от БНР.

То показва, че половината от българите смятат, че новият коронавирус е изкуствено създаден. 45 процента от участниците в допитването са убедени, че „ваксина срещу опасния вирус има, но се крие, за да се разпространи още повече болестта и фармацевтичните компании да спечелят“.

Част от участниците в допитването мислят, че чрез ваксина ще се поставят чипове на хората, за да бъдат контролирани от корпорациите и правителствата. Намалява делът на тези, които смятат, че COVID-19 не съществува и това е световна измама 17 процента. На същото мнение през юни са били 23 процента от участниците в допитване. Разликата се дължи в голяма степен на повишението на броя на заболелите и на смъртните случаи, както и на факта, че много хора вече познават човек, който е болен или е бил болен.

10 процента от българите са съгласни с теорията, че коронависусът се разпространява чрез 5G технологията. Проучването на „Тренд“ е извършено по поръчка на вестник „24 часа“ и е проведено в периода 2-10 ноември.

 

 


image0 (9K)