Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи – в ремонтирана сграда

Учениците от Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи ще започнат новата учебна година в ремонтираната сграда на бившето Първо основно училище. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора заместник кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

„Първият етап на ремонтните дейности приключи. Утре предстои приемателна комисия. Достъпът до сградата обаче ще бъде ограничен от югоизточната страна, тъй като предстоят дейностите по втория етап“, уточни зам.- кметът.

„Избрана е и фирмата, която ще извърши строителните дейности от втория етап. Строителното разрешително трябва да бъде издадено в първите дни на септември. Ще бъде изградено общежитие, мултифункционална зала и ще бъде ремонтирано дворното пространство“, обясни Иванка Сотирова. Средствата за втория етап също са осигурени, направен е и график на дейностите. Окончателно проектът трябва да бъде завършен в края на 2022 година.

До няколко седмици трябва да приключи и започващото облагородяване на дворното пространство на детската градина в квартал „Три чучура Север“. „Децата там бяха ощетени, защото не разполагаха с никакви съоръжения. Надявам се до няколко седмици това да се промени“, обясни Иванка Сотирова и допълни, че като цяло състоянието на яслите и градините в града е много добро. Предстои да бъде проведена обществена поръчка за подмяна на леглата и завивките в някои от детските ясли, както и ремонт на дворното пространство на ЦДГ 23.

Вече има избран изпълнител за строежа на новата детска градина в централна градска част, съобщи още Иванка Сотирова. „Предвижда се тя да бъде готова до края на 2022 година. Това ще облекчи натоварването в детските градини, макар че тук няма проблем с местата в детските заведения. Стара Загора е един от градовете, в които работата в детските заведения не спира през лятото“, допълни заместник кметът

Представители на Община Стара Загора започват и обход за проверка колко от децата, които според ГРАО имат регистрация на територията на общината и трябва да бъдат обхванати в задължително обучение от 4 годишна възраст според новата наредба всъщност живеят тук.


image0 (9K)