Политика

Проф. Герджиков: Бих предложил на Ива Митева съвети как да овладее пленарната зала

„В новия парламент видяхме много крайни изказвания и обиди – това не прави чест на тези, които ги изричат. Това казва за Агенция „Фокус“ проф. Огнян Герджиков – председател на 39-ото Народно събрание и служебен министър-председател в периода 27 януари – 4 май 2017 г., видя ЗАРАТА.

На въпрос към коя група се причислява, тъй като обществото в момента е разделено на две по отношение на новия парламент – едните го определят като възраждане на парламентаризма и дебата, а други като разруха и подкопаване на демокрацията, проф. Герджиков заяви: „За мен е нито едното, нито другото. И от двете има известна истина. По света има немалко парламенти, където даже депутатите се сбиват. Ние не сме я докарали дотам и слава Богу. Но пък видяхме много крайни изказвания, обиди – нещо, което не прави чест на тези, които ги изричат.“

По думите му това всъщност поставя на изпитание съвсем новия председател на парламента Ива Митева.

„Познавам я още от 2001 г., когато имах честта да съм начело на 39-ото Народно събрание. Тя беше млад сътрудник в дирекцията по законодателна дейност. Доста често съм имал контакт с нея. Още оттогава си изградих добро мнение за нея, като един човек, който е много добре запознат с правото. Нещо, което не се среща толкова често в парламента. Тя е добре подготвена, но разбира се, поставена още от първия ден на голямо изпитание. Даже бих й предложил съвети за начина, по който може да овладее залата, което е една трудна задача, но бих могъл да й бъда полезен евентуално в тази насока“, коментира още проф. Огнян Герджиков.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

В последния почивен ден се очаква засилен трафик но пътищата в страната

Продължават и проверките на "Пътна полиция"...

51 секунди ago

Литийно шествие на Бачковския манастир на втория ден от Великден

Вярващи съпровождат чудотворната икона на света Богородица...

14 минути ago

Без военен парад тази година за Деня на храбростта

Празникът ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена...

един час ago

Гергьовден е – един от най-големите църковни празници

Тази година той съвпада с втория ден на Великден...

един час ago
image0 (9K)