Любопитно

Проф. Добчев: Гордея се с Мария, само я предупредих да внимава в Холивуд

„Приел съм Мария Бакалова! Разбира се, че я харесвам и съм горд от успеха й. Аз съм я водил, аз съм разчитал на нея. Това, което исках да кажа за Мария преди време, но не ме разбраха правилно, беше предупреждение – че там, където влиза, не е много чиста работата – в лошия смисъл за Холивуд. Това бяха моите думи, както и това, че мен такъв тип филми, които се правят там, не ми харесват. И благодаря, че имам възможността пред вестника ви да кажа това. Но аз съм горд с нея и с целия клас! Мария Бакалова бе една от най-добрите студентки!“

Това споделя пред „България Днес“ преподавателят от НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ на световноизвестната Мария Бакалова – проф. Иван Добчев. Учителят на 25-годишната световна звезда не успя да се види с нея, когато бургазлийката се върна за кратко у нас. Мария се срещна пред академията с преподавателката си по вокално майсторство Сияна Търколева, както и с колегата си Владимир Матеев.

„Мария, която познавах преди Холивуд, не се е променила! Въпреки номинацията за „Оскар“ тя си е същата. Горд съм от успехите й, но най-вече от това, че се е съхранила. Успех, дано пак се видим.“ Тези вдъхновяващи думи към талантливата девойка дойдоха от колегата й Владимир Матеев. Красавецът, който е и модел на „Ивет фешън“, е от випуска на Иван Добчев и завърши заедно с Бакалова. Той бе и единственият, който успя да се види и поговори с нашенката, която вече е световноизвестна знаменитост.

Времето, в което бе в столицата, актрисата, прочула ни в цял свят с номинация за „Оскар“, се разходи заедно с мениджъра си Юлиан Костов. Двамата не бяха разпознати, като дори Мария тегли пари от банкомат, похапна си родни манджи и, разбира се, по-късно замина за Бургас, където се видя с родителите си.

„С Мария сме много близки, най-добри приятели“, категоричен е Костов в отговор на въпроса дали с Бакалова са в интимна връзка. Самият той бе силно изрусен вероятно заради нова роля, в която скоро ще го видим.

„В България съм съм за ден-два да видя най-близките си. Възползвах се от пътуването си до Париж, където бях на ревю, и свободните дни, за да дойда в България след 18-месечно отсъствие. Аз съм българка, щастлива съм най-много тук.“

Така Бакалова обясни изненадващата си поява в центъра на София, на ул. „Раковски“, пред любимия НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Именно там, където повече от четири години се поти на скамейките в изучаване на актьорската професия, Мария реши да се види и с любимата си преподавателка по вокално изкуство Сияна Търколева, която я държа в прегръдките си почти минута. Бакалова бе облечена в синя риза на райета, дънки с висока талия, маратонки и оригинална чанта на „Луи Вюитон“. Изненадващ за познатите на актрисата е фактът, че тя е пропушила, тъй като в ръцете си талантливата бургазлийка държеше електронна цигара, от която дърпаше от време на време.

Най-актуалната българска актриса бе в България за няколко дни, след което отпътува за Кан, където преди дни бе представен филмът с нейно участие „Жените наистина плачат“, режисиран от Весела Казакова и Мина Милева. Филмът е част от селекцията в конкурсната програма „Особен поглед“ в 74-ото издание на филмовия фестивал в Кан „Златната палма“ сред 24 конкурентни заглавия в раздела. В ролите освен трите сестри – Весела, Биляна и Екатерина Казакови, играят Йосиф Сърчаджиев и Мария Бакалова. В него актрисата си партнира и с най-добрата си приятелка – Ралица Стоянова.

„Кой родител няма да се радва на успехите на детето си? Та ние сме я чакали 15 години да се появи. Обожаваме я с баща й“, споделя гордата майка на Мария – Румяна. Двамата с баща й Вълчо не могат да си намерят място от щастие и непрекъснато споделят снимки на успехите на дъщеря си в нета, а те се увеличават главоломно. Преди дни стана ясно, че младата актриса е поканена да се присъедини към Академията на оскарите. Това означава, че ще има думата, когато се избират носителите на най-популярните филмови награди в света

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Как да запазите приятелството между трима

Запазете неутралитет при конфликт...

19 секунди ago

Розоберът в Калоферско подрани с 20 дни

Причината е топлото време...

16 минути ago

Медици искат задължителни ваксини и за децата в училище

Това ще окаже един по-добър ефект относно имунизирането...

24 минути ago

Връщат тленните останки на цар Фердинанд в България

Той ще бъде погребан в семейната крипта на двореца „Врана" в София...

един час ago

Главчев участва в празника на манастира „Св. Георги Зограф“

Той прочете молитвата „Символ на вярата”...

един час ago
image0 (9K)