Проф. Радулов, експерт по национална сигурност: Очевидно е, че МВР не се справя

„Наблюдава се високо раздвижване на дейността на криминалния контингент. Убийството на наркодилъра в центъра на Перник и взривеният магазин в София по същото време са показателни за това. Очевидно е, че МВР не се справя.“, заяви пред „България он еър“ експертът по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР, проф. Николай Радулов.

[ad id=“263680″]

Вижте още интересни промоции и предложения в e-mol ТУК:

Вчера пред кафене в Перник бе застрелян 25-годишен криминално проявен мъж. Застреляният Роберт Величков има две присъди за разпространение на наркотици. Той е изтърпявал две ефективни присъди – едната 10 месеца, а другата 1,2 г.

„Все по-ниски стават критериите за назначаване на служители, защото липсват кандидати. Лошите условия за труд и малките заплати не са атрактивни за никого. А пък работещите в системата на МВР са масово демотивирани“, допълни проф. Радулов.

Според проф. Радулов, полицията в страната не разполага с необходимия капацитет да следи 100-150 души, за които се предполага, че са криминално проявени, а когато престъпността сериозно се раздвижва е ясно, че в един момент ще удари и нейният пик.

[ad id=“225664″]

„Когато държавата не работи добре, когато органите за обществен ред и сигурност нямат желание да работят това е резултатът“, категоричен бе бившият главен секретар на МВР .

Източник: dir.bg


image0 (9K)