Здраве

Проф. Чирков: Колегите от САЩ са готови да ни помогнат в здравните реформи

Болниците трябва да бъдат проверявани постоянно дали напредват в обучението, каза той

[ad id=“225664″]

„Отношението към пациента е изключително важно за качеството на лечението“, заяви пред бТВ проф. Александър Чирков. По думите му българското здравеопазване може да се оправи с въвеждането на 4 структури, а колегите му от САЩ са готови да помогнат. Също така болниците трябва да бъдат проверявани постоянно дали напредват в обучението, каза той.

Според проф. Чирков трябва също така да се премахнат безразсъдните действия на лекарите без да ги контролира никой. „Безразсъдно е поставянето на много стендове“, каза той.

[ad id=“263680″]

„Има норма, прави се това при един съд, който има точно определени стеснения на определено място, където може да има резултат, а не да се поставят на една пациентка, която едвам диша”, обясни професорът.

Когато 3 или 4 големи съда са стеснени, се слага байпас, а не стенд, допълни Чирков. Важното е какъв ще бъде резултатът след това за целия живот на пациента, който му остава да живее. Трябва да се мисли кое е най-доброто за него, допълни той.

[ad id=“236993″]

„За да бъдат щастливи хората, трябва да се контролират и овладяват, да се култивират темпераментът, езикът и поведението“, заяви проф. Александър Чирков.

„Да култивираш смелостта, добротата, любовта към ближните. Да дадеш възможност на най-бедните, утеха на тъжните и една дума похвала на този, който е заслужил, който работи ден и нощ, за да помогне в това общество. Да избягваш жестокост, надменност и неблагодарност. Да се възхищаваш на красотата на природата, на децата, на възрастните хора. На себе си и на другите да желаеш здраве, радост. Ако започнем това да го култивираме от първо отделение и след 30 години ще имаме това щастливо общество. Да започнем от първия ден да въведем министърът на културата от първата година предмет по социални знания и опит, и Христово учение”, посочи в заключение хирургът.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Челси попиля Уест Хем и излезе седми

"Сините" от Лондон спечелиха с 5:0...

10 минути ago

За Великден: МВР залови 38 пияни и 12 дрогирани шофьори

Проверени са 11 054 моторни превозни средства...

40 минути ago

7 употреби на портокаловите кори

За прогонване на насекоми от дома...

един час ago

Христос Воскресе! Какво ни пожелаха политиците?

Въпреки раздорите те показаха единност...

един час ago

Слънчево за Гергьовден, градусите достигат до 26°

Следобед на отделни места в Западна България ще превали...

2 часа ago

Полицията в Пазарджик с проблем: Къде да съхранява отнетите коли

Скоро капацитетът на служебните полицейски паркинги в областта ще се изчерпа...

2 часа ago
image0 (9K)