ПСЖ победи Байерн в Мюнхен

Съставът на Пари Сен Жармен спечели с 3:2 гостуването си на „Алианц Арена“ срещу Байерн Мюнхен в първи двубой от 1/4 финалите в Шампионската Лига.

Така възпитаниците на Маурисио Почетино взеха крехък аванс преди реванша в Париж след седмица, на който ще се определи кой от двата тима ще продължи към 1/2 финалите в надпреварата.

Двубоят започна вихрено и още във 2-та минута Ерик Максим Чупо Мотинг отправи изстрел с глава, който кацна върху напречната греда на Кейлор Навас.

Още в следващата атака пък ПСЖ излязоха напред в резултата, след като Неймар комбинира с Килиан Мбапе, а френският нападател не се поколеба да стреля от движение, отбелязвайки за 0:1. За гола голяма заслуга имаше и Мануел Нойер, който определено можеше да се намеси по-добре.

Съставът на Байерн потърси изравнителния гол, но „баварците“ така и не намериха начин да преодолеят Кейлор Навас.

В 12-та минута Юлиан Дракслер вкара за 0:2, но голът не бе зачетен заради тънка засада на Мбапе в зародиша на атаката. Преднината на гостите все пак бе удвоена в 28-та минута, когато Маркиньос получи подаване зад немската защита и преодоля Нойер за втори път.

Малко по-късно гостите имаха и претенции за дузпа срещу Неймар, които обаче бяха подминати от Антонио Матео Лаос.

„Баварците“ намалиха пасива си в 37-та минута чрез Чупо Мотинг, който се разписа с глава след подаване на Томас Мюлер отдясно.

След почивката Кейлор Навас продължи да отчайва нападателите на „баварците“ с добрите си изяви, но дори той нямаше какво да стори в 60-та минута, когато Кимих центрира от пряк свободен удар, а Томас Мюлер бе на правилното място, за да изравни резултата.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, защото само осем минути по-късно Килиан Мбапе се разписа за втори път, вкарвайки за крайното 3:2.

Реваншът на „Парк Де Пренс“ е след по-малко от седмица на 6 април.


image0 (9K)