Пускат движението в ремонтирания участък на Южната дъга между Герман и АМ „Тракия“

От днес се пуска за движение ремонтираният 2,5-километров участък между АМ „Тракия“ и пътен възел „Герман“ от Южната дъга на Софийския околовръстен път, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е да се облекчи трафикът в зимния сезон. Новоизградената отсечка е връзката на Околовръстния път на столицата с автомагистралата и част от реконструкцията на 6 км от Южната дъга – от квартал „Младост“ до аутобана.

Трафикът ще се извършва в три ленти за движение. При пътен възел „Лозен“ ще се използват и локалните платна. Движението се пуска при временна организация.

С разширението на цялото 6-километрово трасе от Южната дъга на Софийския околовръстен път съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов с две локални платна и тротоари.

Новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ и ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“, както и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. До момента са изпълнени 65% от предвидените дейности, а целият 6-километровият участък по договор трябва да е готов до края на 2021 г.

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

 


image0 (9K)