Путин с неочаквано признание навръх рождения си ден

Навръх 68-ия си рожден ден руският президент Владимир Путин даде интервю за ТАСС, в което признава, че понякога е чувствал, че се превръща от човек във функция.

„Моите приятели казват, че на практика не съм се променил. Смятам, че съм запазил човешките черти на характера си“, заяви държавният глава в интервю за проекта на ТАСС „20 въпроса към Владимир Путин“, цитиран от Нова телевизия.

Путин се оплака, че работата му като президент оставя отпечатък върху общуването с най-близките му хора. „Разбира се, има ограничения“, каза държавният глава, отговаряйки на въпроса дали може да си позволи да се срещне с приятели, например в бар на халба бира. „Опитвам се да не пия бира напоследък. Коремът ми расте“, добави той шеговито.

Президентът отбеляза, че въпреки ограниченията, работата му носи морално удовлетворение заради доверието, което хората му гласуват.

Владимир Путин признава, че симпатизира на много от ценностите на комунизма, които той сравни християнските, отбелязва вестник „Известия“, цитиран от Агенция „Фокус“.

Лидерът на Кремъл припомни, че е бил член на Комунистическата партия повече от 20 години.

„Бях там, честно казано, обикновен човек, но като цяло, може да се каже, идеологически член на партията. Все още симпатизирам на много от тези леви ценности. Равенство, братство, какво лошо има в това? Това е подобно на християнството в действителност“, цитира изданието думите на държавният глава.

В същото време Путин подчерта, че Русия има идеологическа основа за установяване на контакти с представители на демократите в САЩ.

„Демократическата партия традиционно е по-близо до либералните ценности, тя е по-близо до идеите за социална демокрация, в сравнение с Европа В този смисъл има дори някаква идеологическа основа за установяване на контакти с представители на Демократическата партия“, подчерта руският президент.

В същото време той добави, че антируската реторика може да се проследи в думите на кандидата за президент на САЩ от ДП Джо Байдън – нещо, което не е изненада за Москва. Има обаче неща, „над които си струва да се помисли“, допълни държавният глава на Руската федерация.

През ноември миналата година Путин посочи основната причина за разпадането на СССР. Според него Съветският съюз е престанал да съществува не поради нарастването на национализма в балтийските страни, а главно поради неефективната икономическа политика, провеждана в страната. В същото време резултатите от разпадането на СССР се оказаха много по-тъжни от най-лошите очаквания, заключи президентът.

 


image0 (9K)