За Путин 2021 г. ще е най тежката – под знака „ Навални“

Опозиционерът и диктаторът

Светослав Пинтев

Идващата година ще е най-тежката от 20 години досега за президента на Руската федерация Владимир Путин, а може да се окаже дори фатална за него.

Пoживём – yвидим,

както мъдро казват руснаците.
За китайците, и лично за приятеля му Си Дзинпин , тя ще е под знака на непоклатиимия, мощен и търпелив Бял метален вол, за него ще е под знака на Алексей Навални, когото се опита да отрови през август с „Новичок“ в сибирския град Томск, за да не оглави евентуални масови протести в Русия, които страшно плашат Кремъл. Особено, гледайки агонията на Лукашенко.

Ала този опит за убийство само усложни до абсурд ситуацията на режима.

Определено ще е ужасна тази 2021 г. за руския президент, както и да се развият събитията.

Политологът Глеб Павловски твърди, че името Навални

дълбоко травмира Путин,

затова се старае да не го произнася и дори да не мисли за него. Докато от свитата му 24 часа мислят как да го неутрализират. Програмата минимум е да не позволят да се върне в Русия, ако е възможно. Едва ли е по силите им да го изплашат с нови дела и затвор.

Самият Навални смята, че разни кремълски врачки и ясновидци са наплашили Путин. Травма или предсказание, все едно, видимо е, че Москва има голям проблем.

Навални иска да се прибере , а никой не знае как ще се развият събитията, ако това се случи. И опасенията на Кремъл са основателни. Как да го държат на поне

няколко хиляди километра западно от Москва?

Това е нерешимата гросмайсторска задача. Той е пределно амбициозен и дързък, като отлично знае, че има шанс само ако е в Русия, ако се бори. Лидерите в изгнание нямат шанс в Русия, въпреки че Ленин е доказателство за противното.

Ако обявят Навали за шпионин на Запада и го арестуват,

санкциите от ада ще ударят Кремъл челно

Няма го вече Тръмпушка да замазва нещата.

Каквото и да направят, името на Навални ще се произнася все повече и все по-високо. Каквото и да се случи с него. Недай Боже- да умре ил загине.

Путин сам превърна основния си условно противник във фигура с ранг равен на този на държавния глава, но необременена с престъпления, поне на международната арена и създаде един вече безспорен

водач на онези, които го ненавиждат

А те в Русия са страшно много и данни за това непрекъснато се трупат на бюрото на Путин.

А идват и избори за „Думата“, за които той нареди „Единна Русия“ да вземе две трети от гласовете, както е сега. И най-любвеобилните към Кремъл социолози не дават повече от 30 % на управляващата партия, твърдят критиците на режима. Може да стане само с масови изборни измами, ала така беше и в Беларус.

Опозиционният лидер Алексей Навални, когото руските и редица наши смешни медии още наричат блогър, се превръща за руснаците във

фигура от вълшебна приказка,

която побеждава злото непрекъснато, ще го пребори и сама, един богатир, като самия Иля Муромец, който ще довърши Кашчей Безсмъртни, живеещ в бездната между света на живите и този на мъртвите, колкото и живота да има, където и да ги крие.

Затова и не си дават много зор да протестират, въпреки че социолозите говорят за небивала турболентност в страната и за възможни масови бунтове. Никой не се наема да каже

къде ще започнат, нито кога

Можело да избият навсякъде из огромната руска територия, както стана в Хабаровск, но този път да плъзнат като сибирски пожар, можело да е утре, може и след година или две. Никой не залага твърдо на загадъчната руска душа и нейните изблици.

Навални нанесе съкрушителен удар Путин

с публикуването на разговора си с един от офицерите от КГБ/ФСБ, който разказа как е извършена операцията за отравянето на опозиционера с Новичок, смятайки че докладва на помощника на Патрушев. Това признание заедно с предизвикалото го разследване на взриви като с 300 тона тротил/по Висоцки- б.а./

последните илюзии на западните политици,

които просто не могат да си представят с кабинетните си мозъчета как е възможна подобна идиотщина в днешно време. Опитват се да го осъзнаят от убийството на Литвиненко през ноември 2006 г., та до днес. И сами се държат като идиоти. Но вече започват да проумяват с кого си имат работа, колко страшна е действителността, което е добре. Никой обаче няма да ги чака още три петилетки да влязат в час.

Друг въпрос е как точно този изкусен удар на Навални ще повлияе на събитията вътре в Русия. Коментарите са разнопосочни.

Самите руснаци

засипаха с подигравки службите,

размазваха по улиците гащи, за което ги арестуваха, защото химикът от ФСБ призна, че „Новичок“ е нанесен по бельото на Навални.

Нямаше почти никакви масови вълнения в Русия по този повод, което е донякъде изненадващо, защото един арест на Навални през 2013 г. изкара на улицата 50 000.

Русия си е Русия, мълчалива, измъчена, покорна, непредсказуема, докато не изригне със страшния и „безсмислен руски бунт“, който руши всичко по пътя си, взривява страната и с десетилетия люлее опасно целия свят.

Една анкета на Радио „Ехото на Москва“ показа, че близо 80 на сто от руснаците изобщо не се съмняват, че офицерът от ФСБ , с когото разговаря Навални, като го подхлъзна да разкаже цялата организация на убийството е съвсем реален персонаж и никакви западни служби не са го измислили.

Съмняват се само кремълските медии, съмняват се, разбира се, само официално.

И те са в небрано лозе, горките, защото глупостите, които бълват са познатата на всички глуха защита на СССР –

ЦРУ ни маскари

„Кремъл направи всичко възможно Навални да е следващият президент“ твърди легендарният журналист Александър Невзоров пред „Ехото на Москва“ .

Страна този път не е разделена на „вярвам“, „не вярвам“, всички вярват, че Путин е опитал да убие Навални, освен онези, на които им се плаща много добре да не вярват, смята той .

Обожавам Невзоров и неговите динамитни анализи, но дълбоко се съмнявам, че в овладяната от силоваците Русия някой ще позволи на Навални да стане президент.

В Кремъл толкова се боят от него…

Ако Навални беше убит красиво, бързо

и без следи, тогава щеше да има огромни съмнения, че това е дело на руските спецслужби, заяви Невзоров, иронизирайки изказването на Путин, че атаката срещу Навални е извършена от западните служби за сигурност, а руските са щели да довършат нещата, ако поискат.

Коментарът-нелепица на руския президент дойде на годишната му пресконференция, дни, след като съвместно разследване на Белингкат и още няколко световни медии разкриха безспорни доказателства, че отравянето на Навални през август е извършено от руската Федерална служба за сигурност.

Бившият депутат от „Думата“ и полковник от КГБ, Генадий Гудков, който

живее на тайно място в България,

след като го погнаха в Русия казва пред Собинюз:

„Никога не е имало такова нещо в историята на страната, да бъдат получени категорични доказателства за участието на цялата държавна машина в подготовка за убийство, включително участието на самия президент , на първото лице. Никога не е било… Деградацията на службите е пълна, тотална е и деградацията на руската държава, ръководството на страната е криминално. благодарение на Путин. Това се случи с Русия“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)