Първанов с апел към НС: Спешно да отпадне мораториумът върху проекта АЕЦ „Белене”!

Първанов подчерта, че АЕЦ „Белене” е проект с високо ниво на безопасност, с нулев риск и с високо значение за развитието на българската икономика и неотменим фактор за българската национална сигурност.

[ad id=“225664″]

Спешно да отпадне мораториумът за прекратяване на проекта АЕЦ „Белене”. Народното събрание да вземе по най-бързия начин решение и да даде зелена светлина на строежа на втората Атомна централа у нас. За това призова президентът (2002-2012) Георги Първанов на енергийния форум „АЕЦ „Белене” – ключ към сигурността и развитието на България”.

„Отпадането на мораториума върху строежа на централата ще е и най-силният знак към потенциалните инвеститори, посочи Първанов и се обоснова, че те се стъписват от факта, че в една парламентарна република има решение на арламента, което възпира даден проект, и това няма как да не е притеснително за тях.

[ad id=“236993″]

Първанов призовава президента Радев да свика КСНС за АЕЦ „Белене”, с което да се окуражат и управляващите, и партите в парламента за търсенето на конструктивно решение за българската атомна енергетика.

След като изслуша експертите по време на форума, Първанов подчерта, че АЕЦ „Белене” е проект с високо ниво на безопасност, с нулев риск и с високо значение за развитието на българската икономика и неотменим фактор за българската национална сигурност.

[ad id=“236999“]

Стартирането на проекта АЕЦ „Белене” е политически въпрос. За него трябва политическо лидерство, трябва консенсус и съизмерване с това, което правят хората по света, подчерта Пъърванов.


image0 (9K)