Пътят София – Перник все още е полузатворен

Пътят София - Перник все още е полузатворен

Снимка: БГНЕС

Пътят София – Перник продължава да е полузатворен. Техниката, извършваща ремонтните дейности вече не е на обекта.

Платното в посока София е готово, но не е въведено в експлоатация, предаде bTV. 

Инж. Росен Миланов от ДЗЗД „Пътища“-Перник обяснява, че причината е, че Агенция „Пътна инфластруктура“ не може да заплати поставянето на пътна маркировка и еластична ограда. 

„На 12 май ни бе възложен превантивен ремонт, къгласно договор с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 етапа, като крайният срок за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно управление, че временната организация на движението трябва да бъде удължена с още месец, защото АПИ няма финансова възможност да възложи поръчка на фирмите, които извършват пътната маркировка и поставят еластичната ограда“, обясни той. 

Инж. Миланов допълни още, че срокът е удължен до 30 октомври и дори да се разреши проблемът със заплащането, вероятно метерологичните условия след това няма да позволят ремонтните дейности да продължат. 

Той категорично отрече твърдението на служебния министър Виолета Комитова, че пътните фирми предварително са взели аванси и не са извършили ремонти.

„Към момента вземанията ни от АПИ са 12 700 000, не сме взели аванс за нито един обект, макар че ни се полага по договор“, каза той.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)