Работа в пандемия: Служители решават колко дни да са в офиса

По време на пандемията много фирми се ориентираха към работа от дома.  Популярната австралийска платформа за графичен дизайн Kenwa, основана през 2012 г. и базирана в Сидни, наскоро обяви, че работният график на техния офис персонал ще се определя от техните независими екипи. Тази промяна означава, че служителите ще имат по-голям контрол върху това колко дни да прекарват в офиса.

Kenwa се придвижва към по-малко „строги“ изисквания, когато става въпрос за работа в офиса и работа от разстояние. Сега те се фокусират върху „гъвкавостта на служителите и отношенията с тях“.

„Ние вярваме, че традиционната работа в офиса ще се превърне в изключение, когато става въпрос за бъдещето на работата“, се казва в изявление на компанията.

Тя добави, че пандемията „е показала колко неправилно е схващането, че работата се извършва най-добре от едно място, в офиса“.

Служителите ще могат свободно да решават кога да дойдат в офиса, но се очаква да посещават най-близкия офис на Kenwa осем пъти годишно, съобщава БГНЕС, позовавайки се на „Бизнес Инсайдер“.

Компанията е взела решение за новия модел на работа след провеждане на вътрешни изследвания. Проучване установило, че 79% от служителите „се чувстват продуктивни, когато работят от вкъщи“. Около 81% от служителите са изразили желание да продължат да комбинират работата от дома и офиса, когато блокирането е било разхлабено тази година“.

Kenwa е широко известна със своите лесно разбираеми елементи за графичен дизайн. Потребителите могат да създават всичко – от публикации в социалните медии до флаери, презентации и други печатни текстове.

Компанията постигна голям растеж през април тази година. Kenwa казва, че потребителите са разчитали на характеристиките на нейната платформа по време на пандемията. Потребителската база се е увеличила с почти 50%, тъй като нуждата от „инструменти, които позволяват сътрудничество и работа от разстояние“ е нараснала драстично.

Според последните данни Kenwa се е превърнала в една от най-големите частни компании в света, като е оценена на 40 милиарда долара.

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)