Работници от „Мини Марица Изток“ излизат на протест днес

Около 700 души, членове на КТ „Подкрепа“ в рудник „Трояново-1“ ще се включат днес в протестните действия на миньорите от „Мини Марица Изток“ пред Министерството на енергетиката.

Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Стоян Стоянов, синдикален представител на КТ „Подкрепа“ в Рудник 1. „Разпределени сме в 15 автобуса. Имаше много желаещи, но производствения процес продължава и не можем да си позволим да спрем работа“, обясни той.

[ad id=“225664″]
Миньорите настояват за увеличение с 15% на цената на въглищата, за да се извършат поне най-необходимите инвестиции в мините. В края на миналата седмица синдикатите проведоха и среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова в опит да бъдат избегнати протестите, но до консенсус не се стигна.

[ad id=“263680″]
Протестът започва в 11.00 часа и ще продължи до 16.00 часа. „Надяваме се, че ще има някакъв резултат. Ако не, сме готови да протестираме докато се случат нещата. Ние нямаме път назад, защото дружеството си отива. Бяхме достатъчно конструктивни и диалогични толкова време“, допълни Стоян Стоянов.


image0 (9K)