Започна регистрацията на работодатели за студентски практики

Вече е достъпна възможността за регистрация на работодатели по проект „Студентски практики – Фаза 1“. До декември 2017 година, работодателите, които желаят да наемат студенти като практиканти, могат да попълнят своя профил в информационната система на проекта на този адрес.

За реализиране на проекта се предвижда участието на 46 000 студенти в практическо обучение в реална работна среда и успешното приключване на минимум 40 020 практики.

Това предполага непрекъснато включване на активни работодатели, които приемат да обучават студентите. Те могат да бъдат стопански и нестопански организации, държавна и общинска администрация, училища и обучителни организации, работодателски организации и други юридически лица.

Студентите трябва да бъдат обучавани в реална работна среда 240 астрономически часа. За проведената практика ще получат стипендия от 480 лева.

Проект BG05M2OP001-2.002 „Студентски практики – фаза 1“ се изпълнява от Министерство на образованието и науката по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и иновационни фондове.

Целта на проекта е предоставяне на възможности за придобиване на практически опит на студентите в съответствие с потребностите на пазара на труда.


image0 (9K)