Радев: Нужен е диалог между институциите и бизнеса

По случай приветствието си по време на тържествено честване на 70 години от създаването на „Минстрой Холдинг“ АД, президентът Румен Радев заяви, че между институциите и бизнеса е необходим диалог, лишен от предубеждения, подчинен на истината и на една-единствена идеология.

На отбелязването на годишнината присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, представители на институции, местна власт, синдикати,работодателски организации, като президентът бе придружаван от съпругата си Десислава Радева, предаде БТА.

При намирането на решения за бъдещето на България трябва да се има предвид факта, че в основата на всяка икономика и енергетика стоят минното дело и ключовата инженерна и транспортна инфраструктура, заяви Румен Радев.

Още по темата

13 май 2022 22:18

86

13 май 2022 21:30

24

13 май 2022 19:13

21

По думите му това са сектори със стратегическо значение за всички останали отрасли, както и за българската конкурентоспособност, икономически растеж и енергийна независимост.

Въпреки трудностите през последните години, България все още заема водещото място в европейската минерално-суровинна индустрия и изрази убеждение, че и в бъдеще тези позиции ще бъдат утвърждавани, отбеляза той.

„Отбелязването на тази 70-годишнина е повод за признание към труда на поколенията инженери, ръководители, работници, положили основите на почти всички минни обекти в България, изградили стотици инфраструктурни проекти, както и обекти със социална значимост“, заяви още президентът. Той посочи, че с дълголетната си история компанията е издържала теста на времето благодарение на упоритостта, съпътстваща миньорската професия, но и на развитието на традициите и непрекъснатата модернизация чрез изграждане на съвременни водноелектрически и фотоволтаични централи.

Румен Радев заяви, българската природа „крие в недрата си несметни богатства, които трябва да се развиват по начин, който да гарантира здравето на поколенията“. Президентът отбеляза и създадените механизми за безопасност на фирмата и устойчивото икономическо развитие с отговорност към природата.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)