Радев: Политическият опит на ДПС означава и отговорност

Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода, означава и много висока отговорност към избирателите. Отговорното отношение на вашето Движение към етнически мир по времето на прехода е факт. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на ДПС за връчване на нов мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС.

Още по темата

27 юни 2022 14:41

71

27 юни 2022 13:25

122

Според Радев в кризисни моменти ДПС винаги апелират за диалог, но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона.
„И аз се надявам, че вашата партия осъзнава високият залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни и имат отношение към общия ни живот в нашата родина“, добави той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че сега партиите отново трябва да се обърнат към избирателите.

„В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата“, каза той.

Според него падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.

Карадайъ коментира, че коалицията не се е основавала на  база ценности и политики, а на база отрицание.

„Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, посочи Карадайъ.

„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.

„В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, посочи той.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)