Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Снимка: БГНЕС

 „Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки“. Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

25 юни 2022 10:15

147

24 юни 2022 10:35

514

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

„Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки“, коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече „много показателно“. „Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие.“


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)