Радев съгласен, че не можем без руски горива: Прав е премиерът

Президентът Румен Радев подкрепи премиера Кирил Петков в мнението му, че България не може да си позволи да спре вноса на петрол и газ от Русия.

Още по темата

8 мар 2022 10:31

263

3 мар 2022 12:37

834

Ако искаме да си унищожим икономиката да направим и това. Прав е премиерът, каза Радев пред журналисти.

С думите „няма пробив в сигурността, има пробив в здравия разум“, президентът коментира, че на връх Шипка министър-председателят бе замерян със снежна топка.

Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да гарантират неговата сигурност. Не е работа на министри да дават оценки за работата на служби. Тяхната работа е да се борят ефективно с тежката икономическа и социална криза и да създават устойчив икономически растеж. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО, посочи държавният глава.

Той бе категоричен, че разделението на властите не е случайно.

Нали не си представяте, че всяка една новодошла власт или парламент да си подменя службите. Това означава службите да работят за всяка една власт. Неслучайно това са мандатни длъжности, разделението на властите не е случайно, каза Радев.

Той припомни, че в петък е провел среща с правителството и службите, на която е направена оценка на готовността на системата за реакция на кризата в Украйна.

Самият проблем е липсата на единна система за управление на кризи, в готовността на планове и модели на действия, каза още Радев и добави, че това е занемарена от десетилетия система.

Радев каза, че очаква енергични мерки от ресорни министри и законодатели.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)