Разбиха печатница за фалшиви пари в Пловдив, осем задържани

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група, разпространявала фалшиви пари, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иззети са банкноти с номинал от 50 и 100 евро за над 3 милиона. При операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са задържани осем души.

След няколкомесечно разследване е неутрализирана организирана престъпна група, изработвала и вкарвала в обръщение фалшиви банкноти от 50 и 100 евро.
Разследването започнало в началото на месец май, когато спецполицаите получили информация за група, занимаваща се с изработване и разпространение на фалшиви банкноти.

В хода на акцията, на адреси в София и Пловдив, са задържани осем души, част от които в момент на договаряне на сделки в столицата. Проверени са 14 адреса. От склад, намиращ се в промишлената зона Пловдив, е иззета печатарска машина, много нарязани банкноти с номинал от 50 и 100 евро на стойност над 3 милиона.
Изяснено е, че групата е разпространявала фалшиво евро в повечето страни от ЕС.
Образувано е следствено дело, предстои на задържаните да бъдат повдигнати обвинения и да им бъде наложено прокурорско задържане до 72 часа. Продължават процесуално-следствените действия.


image0 (9K)