Разтърсваща новина за легендата на световните щанги Наим

ДНК тест доказа, че японката Наоми Секаи Мори е дъщеря на легендата на световните щанги Наим Сюлейманоглу, съобщава „Хабертюрк“.

[ad id=“225664″]

Непосредствено след кончината на Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 година – 27-годишната Мори заведе дело за доказване на бащинство, с което си навлече гнева на другите му дъщери.

Според резултатите от съдебната експертиза тя е негова дъщеря от връзката му с японската журналистка Киоко Мори. По този начин значителното наследство на спортната икона ще трябва бъде разпределено между четирима наследници.

[ad id=“263680″]

„Джобният херкулес“, както беше наричан приживе именитият атлет, има четири деца от три различни жени. След смъртта си той остави в наследство четири-пет недвижими имота и парична сума от 2 милиона турски лири, които в момента се равняват на около 640 хиляди лева. Четири месеца преди кончината си той е превел по сметката на брат си Мухарем други 2 милиона лири.

[ad id=“236993″]

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в село Птичар, Кърджалийско. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. През 1986 година емигрира в Турция, а българската държава получава парична компенсация от 1 250 000 долара.


image0 (9K)