Районна прокуратура – Казанлък ръководи разследване за ромския бой

Районна прокуратура – Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото в Казанлък, съобщи Апелативна прокуратура – Пловдив.

Образувано е Досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 17 септември 2018 г. в гр.Казанлък, обл. Стара Загора, са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

На 17.09.2018 г., в 13:07 ч., в РУ на МВР – Казанлък е получено съобщение за сбиване в центъра на Казанлък, на площад „Севтополис“. Установени са лицата, съпричастни към възникналия конфликт. Те са на възраст между 15-20 години. Установено е, че около 12.30 ч., при разминаване на две групи лица, един от мъжете дръпнал жена, която съжителствала с мъж от другата група. Това предизвикало приятелят й, който бил подпомогнат от друг мъж и двамата започнали да нанасят удари, насочени към лицата от другата група. Били разменени юмручни удари и удари с крак.

[ad id=“225664″]

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама от мъжете. Проведени са разпити на свидетели, приобщени са записите от камери, по които е назначена техническа експертиза. Призовани за разпит са и всички участници в сбиването и очевидци.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално – следствени действия с оглед повдигане на обвинение и реализиране на наказателна отговорност спрямо виновните лица.


image0 (9K)