Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми мъже на 26 и 27 години

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа 26-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотични вещества и 27-годишен за нарушаване на карантина и хулиганство

Районна прокуратура – Стара Загора привлечен като обвиняем Е.В., на 26 г., за това, че на 06.01.2021 г., в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Ауди А3“ след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, като деянието е извършено повторно по смисъла на чл.28, ал. от НК – престъпление по чл.343б, ал.4 вр. ал.3 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. С определение по образуваното частно наказателно дело съдебния състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“ спрямо Е.В.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е осъден и И.А., на 27 г., за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево е нарушил наложената след връщането му от Англия карантина, както и за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и заплахи за физическа саморазправа към полицейски служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта – бутане и блъскане спрямо полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на И.А. наказание от 1 години „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок и „глоба“ в размер на 10 000лв.

Присъдата подлежи на обжалване и не е влязла в законна сила.


image0 (9K)