Рамадан Аталай: ДПС ще приеме мандата на президента, не ни е за първи път, подкрепяли сме НДСВ, БСП и ГЕРБ

„Ако се състави коалиция или съюз на омразата по дефиниция, няма да се свърши никаква работа. По-вероятно през последните дни, с бързането за промяна на Изборния кодекс, по-скоро много сериозно се върви към извънредни избори. Ако се състави правителство на малцинството с ясна програма, ПП ДПС е готова на разговори. Има много депутати, които като че ли треперят, че повече няма да влязат в парламента. Ние сме готови за предсрочни избори. Когато е ставало въпрос за интересите на страната, ДПС е подкрепяла и БСП, и НДСВ, и ГЕРБ“. Това заяви Рамадан Аталай от ДПС пред Нова нюз.

„Стремежът на всички партии, както и на президента, трябва да е да се стабилизира държавата. Ако ИТН нямат визия как да постигнат цели, а само минималното, което очаква обществото, означава, че са влезли само за да променят Изборния кодекс. Обществото няма търпение да се решат въпросите със здравната криза и с бюджета. Президентът и премиерът нямат дълбоко мислене как да възстановят диалога помежду си. Държавният глава трябва да заеме мястото си, а Народното събрание да спре да бъде гуменият печат на Борисов. Ако получим третия мандат, ще го приемем, ще се опитаме да възстановим диалога. На ДПС това няма да е за първи път. В декларацията си ние казахме ясно, че ГЕРБ и БСП не могат да променят страната. Ще търсим диалог с политически формации, които са заявили намерения за промяна“, каза още Аталай.

„Ние сме против всякакви мораториуми. Ако президентът удължи процедурата по даване на мандата, ще има щети върху изпълнителната власт. Който е плюл по ДПС, е намалявал електората си. Още няма комисия за Росенец, нека да видим, но не мога да разбера защо всички партии стъпват на гърба на ДПС и се опитват да повишат рейтинга си. Това, което направи Мая Манолова в „Булгартрансгаз“, само носи лош имидж на Народното събрание“, категоричен е депутатът от ДПС.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)