Рамадан Аталай: Липсата на държавност се усеща навсякъде в България

„Българското политическо пространство след първия мандат го хваща амнезията и след това ДПС се превръща във виновник”. Това обяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в ефира на Канал 3.

[ad id=“225664″]

„Не си спомням г-н Доган да е подкрепил Борисов в Кочан. Сигурно е имало такива срещи и подкрепа, докато е бил главен секретар на МВР. При съставянето на правителствата винаги сме казвали, че няма как България да остане без правителство. И винаги подкрепяме правителствата, докато се грижат за интересите на държавата. И докато не се отклонят от правия път, което често се случва заради лични амбиции”, допълни Аталай припомняйки миналото.

[ad id=“263680″]

„Скандалите не се създават от опозицията. Скандалите се създават от управляващите и техните партньори. Всички скандали са техен продукт. Да отстъпваш пред своите партньори, когато те не са в интерес на държавата, това вече е скандал”, каза още депутатът от ДПС, като визираше Обединените патриоти.

Той коментира и срещата на върха между европейските лидери в София.

„Не нужно да се принизяват сериозните неща и да се опростачват. Аз имам определено мнение за разходките по Моста на влюбените, сочните целувки… Срещата на върха все пак е факт и ще остане в историята. Тези европейски лидери идват по принуда заради европредседателството. Г-н Борисов дано има възможността да осъзнае какъв късмет има“, подчерта Аталай.

[ad id=“236999″]

„Разбира се, той има усет и сериозно натрупан опит. Но този опит не му помогна при визитата при Путин. И той трябваше да анализира защо така се случи. Г-н Борисов в последните 10 години е участвал в процеса на захлаждане на отношенията с Русия. Самият той имаше периоди, в които връщаше назад”, допълни Рамадан Аталай.

„Сигурно БСП имат аргументи да искат предсрочни избори. В последно време тази тема не е обсъждана в ДПС. Но липсата на държавност се усеща и най-ниските нива на обществото”, обяви депутатът, като така коментира изказванията от страна на социалистите, че до края на годината ще има предсрочни избори.

[ad id=“218548″]

„Обикалям държавата и виждам това. Не може да печелиш избори само с натиск. Къде е средната класа на България. Тя е притискана. В ГЕРБ има един натиск на регионално ниво, където те нямат усет как ще реагира обществото при определена ситуация. Например, ако дойдат избори”, обясни своето виждане народният представител и отправи критика към управлението.

[ad id=“236999″]

„Няма енергия в правителството. Държавата не води икономиката, културата. Държавата се бори с шума, държавата се чуди как да угоди на националистите. Много сериозен проблем за България е националистите да са в управлението. Сериозен проблем е и за Европа. Стигаме и до този мой извод, че държавата е на самотек. Няма никакви идеи за развитие”, добави Аталай.

[ad id=“236993″]

Той обясни защо ДПС е против АЕЦ „Белене”. „Искаме да строим базова мощност, без да имаме база. Принципното решение на ДПС винаги е била да сме против ядренета енергетика. Въпреки това сме подкрепяли да се направи атомен блок в Белене, заради националната сигурност. Няма как да се строи „Белене”. Тази година хиляди работници от „Козлодуй” се пенсионират. Да не би да се обучили нови кадри. В АЕЦ „Козлодуй” вече има недостиг на кадри. Закъсняхме”, категоричен бе Аталай.

[ad id=“225664“]

„Даваме ли на обществото инфрмирано решение трябват ли ни нови мощности. Трябва да обясним. Ако докажат, че има нужда от нова мощност, тогава да говорим тази енергия от какъв вид ще бъде. Решенията в енергетиката не са от днес за утре. Там нещата са дългосрочни”, каза в заключение Рамадан Аталай.


image0 (9K)