Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път Откритото първенство на Франция по тенис

Испанецът Рафаел Надал спечели за рекорден 11-и път Откритото първенство на Франция по тенис.Поставеният под номер 1 Надал победи на финала седмия в схемата Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:3, 6:2 за 2 часа и 42 минути.

Испанецът започна с ранен пробив, но Тийм, който дебютира във финал в турнир от Големия шлем, успя да изравни за 2:2. Двубоят продължи оспорвано, но Надал все пак взе първия сет с брейк в десетия гейм.В последствие световният номер 1 продължи серията си на пет поредни гейма и дръпна с 3:0, след което запази аванса си до края на сета.

[ad id=“225664″]

32-годишният Надал отново проби рано и в третия сет за 2:1, след което получи схващане на играещата лява ръка и се наложи медицинска намеса.

Китката на испанеца беше превързана и той се завърна на корта и спечели гейма си за 3:1, след което отново проби за 5:2 и затвори мача при собствен сервис с петата си възможност. Тийм се опита да бъде агресивен, но направи 42 непредизвикани грешки срещу 24 на съперника и това натежа.

[ad id=“263680″]

„Щастлив съм. Направих отличен мач. Да спечелиш 11 пъти „Ролан Гарос“ не е мечта, а нещо повече. Изиграх най-добрия си мач днес точно на финала. Победих първокласен тенисист. Доминик е страхотен играч и вярвам, че един ден ще спечели турнир от Шлема. Имах тежък момент в третия сет, когато получих схващане на ръката. Това е нормално. В спорта такива неща се случват. Важното е, че се справих. Тази победа означава много за мен“, каза след финала Надал.

[ad id=“236993″]

С успеха испанецът запази и първото си място в световната ранглиста.


image0 (9K)