Реал Мадрид отнесе Ливърпул

Носителят на 13 трофея в Шампионската Лига Реал Мадрид спечели с 3:1 домакинството си на Ливърпул в първа среща от 1/4 финалите на тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.

Играчите на Зинедин Зидан изнесоха много силен мач на своя стадион „Алфредо ди Стефано“, като с основна заслуга успеха беше Винисиус Жуниор, който бе точен на два пъти, а веднъж се разписа и Марко Асенсио.

За гостите голът бе дело на Мохамед Салах, но слабата игра на „мърсисайдци“ в отбрана бе това, което им коства по-благоприятен резултат преди реванша на „Анфилд“ след седмица.

В 27-та минута Тони Кроос отправи дълъг пас към Винисиус, който се промъкна между централните бранители на Ливърпул, за да овладее топката и с прецизен удар да преодолее Алисон за 1:0.

Девет минути по-късно ново дълго подаване на Кроос доведе до груба грешка на Трент Алекзандър-Арнолд, който подари топката на Марко Асенсио. Испанският футболист елегантно прехвърли стража на гостите и след това на опразнената врата без проблеми отбеляза за 2:0.

Малко повече от пет минути след началото на втората част футболистите на Юрген Клоп все пак се върнаха в срещата, благодарение на Мохамед Салах. Неговият съотборник Диого Жота опита изстрел, който рикошира в крака на Лука Модрич, отклонявайки топката към египтянина, който от близко вкара за 2:1.

В 65-та минута обаче мадридчани си върнаха аванса от два гола в срещата, като автор на попадението бе отново Винисиус. Бразилецът получи подаване от Модрич и с удар от движение вкара за 3:1, като определено Алисон можеше да се намеси по-добре във въпросната ситуация.

Така Реал Мадрид ще пътува до Англия с приповдигнато самочувствие, тъй като тази победа дойде в отсъствието на ключови играчи като капитанът Серхио Рамос и неговият партньор в сърцето на отбраната Рафаел Варан.

Ливърпул пък ще трябва да търси поне два гола, ако иска да продължи към 1/2 финалите, а всички знаем, че футболистите на Клоп са способни да бележат, когато това се изисква от тях.


image0 (9K)