Ремонтират НДК за 35 млн. лева

Преустройството на сградата трябва да приключи през септември.

Започва обновяването на Националния дворец на културата / НДК /. Мащабният ремонт е на обща стойност 35 млн. лв., от които до този момент е преведена половината сума.

Сградата ще бъде модернизирана и адаптирана, така че да отговаря на всички изисквания за провеждане на срещите от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. България поема щафетата от Естония, при това с 6 месеца по-рано от предвиденото заради оттеглянето на Великобритания от ЕС.

От януари до юни 2018 г. над 20 000 европейски делегати ще заседават в обновените пространства на НДК. Зала 3 ще е най-впечатляваща, тя ще бъде Пленарната зала на Съвета на ЕС в София и ще е по-функционална дори от тази в Брюксел. Освен нея и прилежащите й пространства, ремонтът обхваща още зала, зала 2, зала 4, зала 6, зала 7, 8 и 9, вход А3 и А6, централното, източното и западното фоайе, фасадата, тераси и покрив. Изцяло се обновява информационната система на НДК, настилките и осветлението. Проектът предвижда въвеждането на нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия. Ще се дигитализират и системите за управление и комуникация.


image0 (9K)