Ремонтът на старозагорската гара и Станционната градина започва до седмици

„До няколко седмици ще бъде направена първа копка на дългоочаквания ремонт на старозагорската жп гара“, обяви кметът Живко Тодоров и покани премиера Бойко Борисов, който е на посещение в областния град на среща с партийната структура и кметовете на ГЕРБ от областта, да присъства.

Договорът за модернизация на гаров комплекс Стара Загора беше подписан в края на октомври миналата година от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски. Стара Загора е поредната железопътна гара, която ще бъде обновена по проект, финансиран по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Приемното здание на жп гара Стара Загора е проектирано през 70-те години и оттогава не е извършван основен ремонт. С изпълнението на проекта то ще бъде изцяло ремонтирано като съществуващата инфраструктура ще бъде модернизирана и ще отговаря на европейските стандарти в железопътния транспорт. Ще се подобри организацията на обслужване в гарата и ще бъдат създадени необходимите удобства и комфорт за пътниците.

Тодоров съобщи още, че ще бъде даден старт и на ремонта на Станционната градина.

Предстои да започнат дейностите по проектите за реконструкция на Руския пазар и Летния театър. В момента се работи по Зоопарка, по канализацията на кв. „Самара-1“ и обновяване инфраструктурата на бул. „Патриарх Евтимий“.

„Имаме много важна тема, която вълнува старозагорци-строежът на многофункционалната спортна зала. Следващата седмица трябва да изберем проект от предложените, а в следващите месеци ще обявим и обществена поръчка“, обясни кметът Тодоров и благодари за отпуснатите от държавата 4.5 млн лева за залата. Индикативната стойност за строежа на новата спортна зала е около 25 млн лева.

„Аз съм щастлив, че един от най-спортните градове ще има своя зала, която заслужава“, коментира и ресорният министър Красен Кралев. Той съобщи, че със старозагорския кмет Живко Тодоров обмислят съвместно инвестиране в изграждането на още една тренировъчна писта по лека атлетика, на която да се провеждат и международни състезания.

Както ЗАРАТА писа, премиерът Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ в Стара Загора, а преди това инспектира ремонтните дейности по АМ „Тракия“.

 


image0 (9K)