Ремонт и обзавеждане за над 360 хиляди лева в дома на Гешев

От Министерския съвет потвърдиха сумата за направените разходи

Според разследване на „Свободна Европа” главният прокурор Иван Гешев живее в резиденция „Бояна”. За ремонт и обзавеждане на жилището му са платени над 360 хиляди лева, според същия репортаж. От Министерския съвет не потвърдиха дали ремонтираният имот е обитаван от Гешев, предава NOVA

Ремонт и обзавеждане за над 360 хиляди лева са направени в Дом номер 5 на резиденция „Бояна”, където според разследването на „Свободна Европа” живее главният прокурор Иван Гешев.

„Това е първият главен прокурор, който живее в правителствената резиденция”, каза журналистът от „Свободна Европа” Полина Паунова.

Според сайтове главният прокурор плаща наем от 100 лева на човек на ден.

„Аз живея в държавен имот по препоръки на всички служби за сигурност. Като семейството ми плаща наем на пазарни цени”, заяви Иван Гешев на 26.08.2020 г.

От Министерския съвет днес отказаха да потвърдят дали Гешев е настанен в имота, позовавайки се на защита на личните данни. От там изпратиха справка за ремонтните дейности в комплекс „Бояна” за периода 01.01.2020 г. до 20.08.2020 г. В нея се посочват разходи за направен ремонт и обзавеждане на Дом номер 5 за над 360 хил. лева, които включват и видеонаблюдение, смяна на електроуреди и мебели. 

От прокуратурата отказаха коментар по темата.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)