Ренета Инджова била нападната от непознат мъж, чака я операция

Бившият служебен премиер на България Ренета Инджова е била нападната от непознат мъж. Това е станало в събота около 9 часа сутринта. Нападателят я причакал пред блока й, след което я настигнал и я блъснал с всичка сила. От падането на земята, Инджова е счупила ръката си.

Утре Инджова ще бъде оперирана в „Пирогов“. Лекарите са решили, че травмата е тежка и трябва да се постави инплант. това е научил „Фрог нюз“ от източници в МВР. Случаят е поет от 5-то РУП, същото, което организира и блокадата на майките от „Системата ни убива“. В случая не може да се говори за нападение с цел грабеж, тъй като мъжът, който е видимо млад, не е направил опит да обере бившият премиер. След като свалил Инджова на земята, веднага избягал от мястото.

Желязната лейди, както хората наричат Ренета Инджова, отивала до близкия пазар. Обичайно излизала по едно и също време и минавала през един и същи път до там, което означава, че била лесна за проследяване.

Не е ясно защо полицията едва днес реши да съобщи за случая, като спести факта, че тя е била нападната. Описва го като „инцидент в блока“, пише „Фрог нюз“.

Инджова в “Пирогов”, полицията проверява случая

Ренета Инджова участва от първия ден на протестите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Преди няколко дни тя държа знаменателна реч пред множеството хора. В нея тя изрази огромната си подкрепа за младите хора. Думите й веднага бяха разпространени в социалните мрежи.

Това е първото физическо посегателство срещу бившия премиер на стараната ни.

frognews.bg


image0 (9K)