Ретроградните планети през 2021 година

Следващата ретроградност на Меркурий е в Близнаци 30 май – 23 юни 2021 г.

Печелят хората, надарени с бързина на мисълта и хитър ум. С подкрепата на ретроградния Меркурий в Близнаци на-мират начин и успяват да печелят облаги, пре-димно материални, само за себе си и не винаги с почтени способи. Не са склонни да даряват или споделят придобитото, не молете за помощ и подкрепа, в периода на тази ретроградност, няма да ги получите. Все пак е добре да помнят и да си го повтарят, че в един момент, рано или късно, ще трябва да уравновесят кармата си и да си платят за стореното в нечия вре-да или за сключения брак по сметка, ако са заграбили всичко на половинката си, преди да се разведат.

Меркурий е ретрограден във везни 27 септември – 18 октомври 2021 г.

Тази ретроградност на Меркурий е причина да сме устремени да въдворяваме ред и хармония в човешките отношения, обсебе-ни от мисълта да творим красота, която далеч не винаги е желана от всички. Мнозина, дори и щастливите в брака с хармонични семейни отношения, да внимават, защото са склонни да фантазират, и не само, на тема колко са неус-тоими, чаровни, изкусителни и от нищо могат да си докарат семеен проблем. Мнозина са склонни през този период да се възвеличават в извънбрачните си връзки, което товари кар-мата им и в бъдеще ги обрича на личностни проблеми. А когато дойде мигът за раздяла или изясняване на отношенията, измаменият партньор обичайно използва във вреда на изневерилия на ум или наяве чутата и запомнена хвалебствена информация, независимо дали е измислена или действителна.

Венера е ретроградна в козирог 19 декември – 31 декември 2021 г.

В дните на ретроградността на Венера в Козирог дори жертвоготовните и винаги готови да помогнат хора проявяват нети-пичен егоизъм. В този период егоизмът е изявен при всички хора и мнозинството от тях трудно биха се раздавали в полза на другите, дори и на близките си, по-чест ще е отказът. Не биха направили за нищо на света дарение в нечия полза. Ако получите предложение за брак, пом-нете, за да не страдате, че обикновено търсят не чувствата, а материалната стабилност.

Юпитер е ретрограден в риби 20 юни – 18 октомври 2021 г.

Повечето хора живеят, обгърнати от малки или големи самозаблуди. Някои дори са се скрили в непроницаем за действител-ността балон и са го превърнали в удобен и уютен свой свят, в който неразбираемата или проблемна житейска реалност не съществува. Така сами подрязват крилете на своя личностен потенциал. По времето на този градивен аспект, когато Меркурий е ретрограден в Риби, всеки е дарен с шанса да се огледа и да се отърси от всички заблуди, с които гради живота си. От всеки един от нас зависи да вярваме на очи-те, ушите си и на интуицията си и да развием умението да се съхраняваме, за да успеем да изживеем пълноценно дните си.

Сатурн е ретрограден във водолей 23 май – 11 октомври 2021 г.

Колкото и да ви е неприятно да се връщате в мислите и спомените си назад във времето, е нужно да го сторите. Подкрепени от ретроградния Сатурн, всеки без изключение лесно ще открие полезното от миналото, както и съхраненото дълбоко в подсъзнанието знание от предходно прераждане. Желанието ни да вървим само напред и да попиваме новото от времето, в което живеем, е обвързано и с по-лезните уроци на миналото.

УРАН Е РЕТРОГРАДЕН В ТЕЛЕЦ 20 август – 31 декември 2021 г.

В живота ни по време на тази важна ретроградност е необходимо да настъпи коренна промяна. Тя е много трудна, а за мнозина е дори непосилна на пръв поглед, но задължителна. Успяват тези, които могат да загърбят материалните си стремежи, обсебили съзнанието и мислите им, и да се отдадат на духовното си развитие, да бъдат подвластни на чувствата си, да се грижат за хората, които обичат.

НЕПТУН Е РЕТРОГРАДЕН В РИБИ 25 юни – 1 декември 2021 г.

Ретроградният Нептун в Риби дава възможност да променим начина си на живот. Подтиква към подсъзнателната потребност да се направи поне опит за поправка на сериозните кармични грешки от минали прераждания, за които напомнят или подсказват кармичните срещи в настоящето.

ПЛУТОН Е РЕТРОГРАДЕН В КОЗИРОГ 27 април – 6 октомври 2021 г.

Плутон в Козирог разрушава старото и отживяло времето си, налага нов ред, нова организация и структуриране на управлението на държавите и организациите по света. Тази негова ретроградност е събирателна за необходимостта от вече осъзнатите промени и началото на тяхното осъществяване или на действието им, ако вече са внедрени в живота на човечеството. Осъзнатост, че въпреки неверието и съпротивата, дори с агресия, на мнозина, нов, по-добър живот се ражда в руините на старото. Да, по-бавно покълва, препятствията са много, но идва момент, в който набира мощ, избуява и застава непоклатимо на своето място.

ХИРОН Е РЕТРОГРАДЕН В ОВЕН15 юли – 19 декември 2021 г.

Очаквани са неочакваностите, които ни носи ретроградността на Хирон в огнения знак. Подготвили сме се за тях предишната година и няма да ни е трудно да ги превърнем в положително развитие за нас, за държавите, за планетата. Не бива да забравяме и негативите на Хирон в директното му движение и да притъпяваме навреме агресията, която изпълва душите и сърцата на мнозина. Който потъне във властта на своята агресия и продължи да гази всичко по пътя си към целта, не само че няма да е щастлив, че ще я достигне, но и ще плати висока цена в дълъг период от време заради няколкото месеца нежелание да си наложи умереност и контролира агресията си, словесна и физическа. Крайната изява на аспекта води дори до осъдителни присъди, включително за отнет живот.

Автор: Светлана Тилкова – Алена

www.karm-krag.com


image0 (9K)