Реформатори: Свободата на Великденската маса се оказва различна от истинската свобода

Ние, от Реформаторски блок – Стара Загора, ще инициираме поход на свободното слово, защото кой и каква корупция ще бори, кой и какви приоритети си поставя, когато арестуват свободата ни? Имаме ли историческа памет за робство или на идващия празник пак ще сме силни, ама само на маса?

Докато цяла седмица снимахме яйца, козунаци, агнета, сняг и задръствания, ГЕРБ и Патриотите тайно си наредиха правителство като внимателно тестваха министерски имена, убеждавайки ни, че работят върху стратегическа визия за развитието на държавата.

Свободата на маса, обаче се оказва различна от истинската свобода, която очевидно се заблуждаваме, че имаме.

Ние, от Реформаторски блок – Стара Загора, питаме има ли разлика между разследвания и поръчки и чистоплътна ли е средата на говорене и действие, в която живеем? Кой все още покровителства олигархично-мафиотския модел на държавно управление и доколко корените му са опасали местните власти?

Повод за тези въпроси намираме в журналистическия скандал в Нова ТВ, който макар и частен, е симптоматичен за гнилата среда, в която ни принуждават да вегетираме. Още по-скандално звучи срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев с посредник Георги Гергов.

В Стара Загора пък една временна комисия по широко известния казус Бедечка си позволи да принуди присъстващите граждани да напуснат заседанието ú в разрез с член 28 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Та, има ли нови тефтерчета г-н Борисов, другарко Нинова и какво днес пише в тях?


image0 (9K)