Решено – започват ремонт на АМ „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора

Предстоят нови ремонти на автомагистрала „Тракия“, този път в участъка между Чирпан и Стара Загора. Това стана ясно от думите на председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов на Осмия дискусионен форум „Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства“, съобщава dnes.bg
„30 км е проблемният участък между Чирпан и Стара Загора по автомагистрала „Тракия“, който е пуснат 2007 г. Проблемът е от няколко години. Вчера обсъждахме с министър Аврамова начинът, по който да започне да отремонтирането на този участък“, каза Глосов, цитиран от „Фокус“.
По думите му проблемът е в активната лента, където се образувани коловози от ТИР-овете.
[ad id=“225664″]
„До зимния сезон ще направим някои локални ремонти, така че зимата магистралата да няма по-тежки проблеми и да може да се експлоатира. За 22-ата км след Пловдив от 134 до 156 км бяха похарчени почти 40 млн. лв. За следващите 30 км сами направете сметка колко ще бъдат необходими“, добави Глосов.
Той посочи, че за Околовръстното шосе от „Младост“ до „Тракия“ в момента се провежда тръжна процедура.
„Надяваме се до края на годината да има избран строител и да са приключили процедурите по евентуални жалби и да бъде възложено изпълнението на проектантските работи и строителството. Прогнозната цена е за около 120 млн. лв.“, каза още той.


image0 (9K)