РЗИ ще осигури ваксина за хората, чиято имунизация бе отложена в Стара Загора

Във връзка с възникналата ситуация за отлагане на имунизацията на хора, записали се в имунизационния кабинет на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, РЗИ уверява, че ще осигури ваксина

при изпълнение на фазите на националния ваксинационен план, съобщиха от РЗИ. Ще им бъдат направени безплатни антигенни тестове преди ваксинацията, защото направените от тях платениш такива, няма да бъдат валидни, съобщиха пък от болницата.
РЗИ – Стара Загора работи по изпълнение на Националния план за ваксинация срещу COVID-19, който се състои от 5 фази.
Към момента се провежда имунизация на желаещи лица с първа игла от 2-ра фаза и с втора игла от 1-ва фаза. Извършва се подготовка за провеждането на фаза 3, която обхваща служители, участващи в поддържането и функционирането на основни за обществото дейности, като се събират списъци на желаещи да се имунизират от тези институции. Подготовката за фаза 4 включва събирането на информация от общопрактикуващите лекари за броя на желаещите да се имунизират от техните пациентски листи.
През следващите дни имунизационната кампания ще продължи с получената ваксина на „Астра Зенека“, като постепенно ще бъдат обхващани желаещи от следващите фази на плана.


image0 (9K)