Григор Димитров започва от втория кръг на турнира „Мастърс“ по тенис в Индиън Уелс

Григор Димитров беше поставен под номер 33 в основната схема и се класира директно за втория кръг на турнира по тенис от сериитие „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона долара, научи ЗАРАТА.

Това стана факт, след като вторият в световната ранглиста и петкратен шампион в надпреварата Новак Джокович (Сърбия) отказа участие, тъй като той не е ваксиниран срещу Ковид-19 и не може да влезе на територията на САЩ заради протоколите срещу разпространението на коронавируса в страната.

„Бях поставен автоматично в жребия  за  турнирите в Индиън Уелс и в Маями, но знаех,  че е малко вероятно да имам възможност да пътувам. От центъра по контрол и превенция на заболявания в САЩ ми потвърдиха, че няма да променят правилата, така че аз няма да мога да играя в САЩ. Успех на всички, които участват в тези два страхотни турнира“, написа Джокович в „Туитър“.

Първоначално жребият отреди Григор Димитров да стартира срещу представителя на домакините Томи Пол, а във втория  кръг той евентуално щеше да  има още по-трудна задача срещу номер 3 Александър Зверев (Германия).

След отказването на Джокович, обаче, хасковлията вече е поставен в основната схема и пропуска  първия  кръг, а във втория той ще срещне победителя от двубоя между Джордън Томпсън (Австралия) и Давид Гофен (Белгия).


image0 (9K)