Робин Шарма: Започвай деня си с благодарност! И животът ти ще се изпълни с неща, за които да си благодарен!

Вдъхновяващите уроци на Робин Шарма за истински вдъхновящ живот!

1. Не позволявай нещата, които са най-важни за теб, да остават последни в списъка. Всеки ден си задавай въпроса: “Това ли е най-добрият начин, по който мога да използвам времето и енергията си”. Управлението на времето е управление на живота, така че пази времето си внимателно.

[ad id=“225664″]

2. Затваряй си очите за слабостите на приятелите ти. Ако търсиш пробойни със сигурност ще ги намериш. Бъди достатъчно зрял да не забелязваш малките недостатъци на другите и виж доброто, което без съмнение всеки носи в себе си. Приятелите са толкова важни за щастливото съществуване – особено онези, които са споделили с теб много смях и сълзи. Работи упорито, за да създаваш приятелства и да направиш вече съществуващите по-силни и по-богати. Обаждай се на приятелите си, купувай им малки подаръци – книги или каквото мислиш, че може да ги зарадва. Ако искаш да имаш истински приятели, трябва преди всичко ти да бъдеш такъв.

3. Отлична техника за визуализация: ако се притесняваш за нещо, напиши думите на тревогата си на лист хартия. Запали го и гледай как думите изчезват в пламъците. Брус Лий, великия майстор на бойни изкуства е използвал тази техника редовно.

4. Умът е като мускул: колкото повече го упражняваш, толкова по-силен става. Направи го твой слуга. Храни го само с най-добрата духовна храна и информация. Ще ти служи вярно и ще прави чудеса за теб, ако вярваш в него

5. “Когато не можеш да избереш кое от две еднакви действия да предприемеш, избери по-смелото“, казва У. Дж. Слим. Няма заместител на куража и въпреки че колкото повече ходиш, толкова по-голяма става вероятността да си удариш палеца, винаги е по-добре да отиваш някъде, отколкото да стоиш на едно място. Възползвай се от шансовете, поемай рискове и ще срещнеш успеха извън мечтите си.

6. Стани опора на партньора си, бъди този, който винаги го подкрепя и подклажда мечтите и надеждите му.Развивайте се заедно и уверено марширувайте през света като армия от двама.

7. Същината на човека е неговият характер – направи своя уникален, безупречен и силен. Не казвай, че ще направиш нещо, докато наистина не го направиш.

8. Запомни древната индианска поговорка: „Ако покориш съзнанието си, покорил си целия свят.”

[ad id=“263680″]

9. Запомни най-важния природен закон: позитивното доминира над негативното.

10. Научи се да се радваш на света. Бъди изследовател. Намирай удоволствие в нещата, които останалите приемат за даденост. Спри и се заслушай в прекрасния уличен музикант, който свири на тромпет. Прочети книгата, която баща ти толкова обичаше. Планирай следващата седмица да се махнеш от града и да отидеш на уединено място сред природата, където да останеш няколко дни. Дай на ума си кратка почивка и се погрижи за него, за тялото и душата си. Това със сигурност ще подобри качеството на живота ти.

11. Телефонът съществува за твое удобство, а не за удобство на онези, които искат да се свържат с теб. Ако си зает с някаква задача, помоли някой друг да поеме обаждането, така че да можеш да отговориш в удобно за теб време. Не позволявай такива прекъсвания да ти губят времето. Повечето обаждания са незначителни и продължават твърде дълго. Има толкова по-важни и по-забавни неща, които можеш да правиш. Предизвикателството е да ценим времето, така че да можем да постигнем по-пълен, по-удовлетворяващ живот.

12. Когато дишането е спокойно и дълбоко, такава е и мисълта.

13. Намали темпото на живота. В тази сложна епоха животът ни тече с бясна скорост. Концентрирай се върху онова, което е наистина важно, и се заеми с действия, които ще те успокоят и ще разпалят природното, човешкото в нас. Седни в тревата и погледай синьото небе първо за половин час. Не е лесно, както си мислят хората, да се накараш да се изправиш само след няколко минути ползотворна релаксация. Веднъж свикнал с по-спокоен начин на живот, с редовно отдаване на простите радости от живота, той ще стане по-пълноценен и ще ти носи много повече удоволствие.

[ad id=“236993″]

14. Съзнанието е като градина – каквото посееш, това ще пожънеш. Когато се грижиш за него и го отглеждаш, то ще разцъфти по-хубаво и от най-смелите ти очаквания. Но ако оставиш семената на провала, никога няма да разгърнеш потенциала си. Каквото внесеш, това ще изнесеш. Затова избягвай филми с насилие, долнокачествени новели и всички други вредни влияния. Успешните хора са добросъвестни по отношение на мисли, които допускат в градината на съзнанието си. Наистина не можеш да си позволиш лукса дори на една негативна мисъл.

15. Научи се да медитираш ефективно. Мозъкът е много шумна машина, която иска да скача от един обект на друг като отвързана маймуна. Трябва да се научиш да го сдържаш и дисциплинираш, ако искаш да постигнеш нещо съществено и да си в мир. Медитация сутрин и вечер по 20 минути ще ти донесе необикновени резултати, ако го правиш редовно в продължение на 6 месеца.

16. Започвай деня си добре. Преди да станеш от леглото всяка сутрин, се моли или казвай личните си утвърждения, като благодариш за деня и всички позитивни неща, които ще видиш и направиш. Вземи съзнателно решение да направиш това най-прекрасния ден в живота ти и да го изпълниш с удоволствие, успех и смях. Ако го вярваш, със сигурност ще стане.

Автор: Робин Шарма

Превод: Бистра Георгиева

[ad id=“236999″]

dama.bg


image0 (9K)