Родители в Казанлък изумени от „Дондуков“ 2: Пращат им президентски съветник, обвинен в шпионаж, да открива ученически гвардейски отряд

Илия Милушев, снимка: БТА

Казанлък вече има ученически гвардейски отряд, първият в Старозагорска област. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация. На площад „Севтополис“ се е състояла церемония по тържествено освещаване на знамето на отряда от Негово преподобие архимандрит Богослов, протосингел на Старозагорската епархия и казанлъшки свещеници. Инициативата е под патронажа на Румен Радев, с подкрепата на Министерство на отбраната и участието на Националната гвардейска част, съобщава БТА. Събитието на 28-и септември обаче загря форумите и социалните мрежи заради един от гостите.

Сред официалните лица, освен областния управител на Стара Загора Гергана Микова, беше и обвиненият в шпионаж съветник по сигурност и отбрана на президента Илия Милушев. Президентският съветник, се появи в двора на училище „Иван Хаджигенов“ в Казанлък.

Илия Милушев е с наложена мярка „парична гаранция“ от 20 хил. лв. Освен това му е наложена забрана да напуска страната. Милушев е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията по разузнаване. Съветникът на президента беше задържан на 9-и юли по разследване за разгласяване на държавна тайна. Родители и граждани на Казанлък останаха объркани защо от „Дондуков“ 2 изпращат на празника им точно човек, който има обвинение за тежко престъпление и няма ли в президентството други представителни лица, щом самият Румен Радев е бил ангажиран и не е успял да уважи събитието.

Обвинения по случая имат вече и трима бивши служители на Държавна агенция „Разузнаване“. При претърсване в дома на бивш директор на служба „Архив“ МВР са намерени 6 кашона с документи съдържащи класифицирана информация, „Секретно“ и „Строго секретно“.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)