Роди се нова предизборна коалиция – вижте коя:

Днес изтече новината, че „Гергьовден“ на Антоан Николов, АБВ на агент Гоце, „Движение 21“ на адвокатката на Мултигруп и „Нова алтернатива“ на бившия военен министър Николай Цонев преговарят за предизборна коалиция.

Този странен, напълно лишен от идеологически център тюрлюгювеч е поредният опит на олигархията да събере остатъците от маргинализираните си политически отрочета, за да създаде партиен монструм от стар тип.

Антоан Николов, познат от модела Софиянски, който преди години продаде всички софийски паркинги и гаражи на ВИС и впоследствие нагази яко в Наказателния кодекс с аферата Софийски имоти заедно с приближения си Тошко Добрев, отново показва апетити към властта. Явно олигарсите, които стоят зад гърба му, са дали разпореждане в атаката да бъдат включени и останалите, които иначе висят на ръба на политическата пропаст.

АБВ, които са креатура на Държавна сигурност и са заявили крайно левите си позиции, влизат в съглашение с „Движение 21“ на Татяна Дончева, която се заиграваше с крайно десните в лицето на Радан Кънев. Наоколо левитира оставеният изцяло извън полезрението на електората Николай Цонев, който беше арестуван публично и обвинен в престъпления по служба. Той отдавна е заявил центристката си позиция.

Пълната липса на идеологическа основа обаче е най-малкият проблем. Всъщност тази безпринципна коалиция е предназначена само за отбиване на гласове от други, по-малки партии в защита на олигархични интереси.

Същата коалиция на отчаянието прави и Радан Кънев, приемайки в новия си политически проект Дани Каназирева от Пловдив. За нея се знае отдавна, че е подчинена на изцяло корпоративен бизнес проект, свързан с пловдивски бизнесмени с интереси по Черноморието. Техните бизнесвръзки, ако бъдат внимателно проследени, отвеждат точно при модела #Кой. Политечската номадщина на Каназирева също е известна – от член на ГЕРБ тя се прехвърли при Меглена Кунева, после направи своя партия с надежда да вземе Пловдив, а сега прелита при Радан Кънев с надежда да извлече политически дивиденти и някакво временно възкресение.

Източник: http://BNews.bg


image0 (9K)