Рокери и деца организират акция за Неонатологията в Силистра

Неонатологията в Силистра получи дарение от инициативата „Жълти стотинки“. Всяка година кампанията подпомага отделения в различни части на страната. Основната цел е да се повиши качеството на грижите за новородените.

Кампанията стартира преди три месеца, а силистренските рокери дойдоха пред Неонатологията в крайдунавския град, за да участват в предаването на събраните средства. Първите дарители обаче станаха възпитаниците на ДГ „Иглика“.

„Тук сме за едни бебета, за да им подарим нови легла, за да са живи и здрави“, сподели малката Яна.

„Събирахме стотинки, за да вземем един апарат за бебенцата“, допълни Манол. „Тези парички се събират за малките бебенца, за един уред, който се използва, за да са живи и здрави“, коментира Софи.

Рокерите са основните организатори на акцията в Силистренско. Към събраното от кампанията са прибавени и средствата от благотворително събиране на пластмасови капачки за областната болница.

„Тук сме, за да предадем първото оборудване, което се закупи със събраните средства, а именно един кувьоз. Продължаваме така или иначе със събирането на средства, има още доста неща, които трябва да се закупят“, подчерта председателят на мотоклуба Теодор Симеонов.

Най-доволни са работещите в Неонатологията.

„Кувьозите трябва да са нови, защото на 10 години те остаряват, а като всяка апаратура, особено в медицината, е много важно да са нови и обезопасени за децата, защото това все пак е електрически ток, който минава през кувьоза и трябва да сме сигурни, че детето е на най-хубавото място след майчината утроба“, категорична е д-р Румяна Манева – завеждащ неонатологично отделение в МБАЛ-Силистра.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)