Роми пребиха мъж край Карлово! Жандармерия окупира района

Страшно меле е станало в карловското село Соколица тази сутрин около 8 часа. Четирима роми са пребили зверски мъж от махалата, в която живеят.

[ad id=“225664″]

Побойниците са Ицо Ангелов, неговите синове Чавдар и Янко и техният първи братовчед, който също се казва Чавдар. Ромите са нападнали Стоян Борисов, все още не се знае каква е причината.

Източници на БЛИЦ разкриха, че скандалът е започнал още снощи. Сутринта ромите проследили Борисов и го пребили пред читалището в селото с ритници и юмруци. Нападателите са счупили огромно стъкло на читалището и по чудо не се е стигнала до по-тежка трагедия.

[ad id=“263680″]

Свидетелка на побоя е станала Валентина Наскова. Тя се втурнала да разтървава мъжете. Веднага е била извикана полиция, четиримата роми са арестувани за 24 часа. Пребитият Стоян Борисов е откаран в болница в тежко състояние. В село Соколица живеят около 200 роми. Към момента няма напрежение, тъй като жандармерията е окупирала селото.

Само преди десетина дни две ромски фамилии в карловското Розино се сбиха. Само бързата намеса на ченгета и жандармерия предотврати жертви и кръвопролития.


image0 (9K)