Росен Ангелов гледал сайтове с детска порнография

„Последните дни с нарастващ интерес чета становища на експерти. Колкото повече чета, коментарите повече ме забавляват“, каза Борислав Сарафов от прокуратурата относно шесторното убийство от Нови Искър.

[ad id=“263680″]

„У нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Както стана ясно на предишния брифинг, спрямо Росен Ангелов са приети процесуални действия. На него беше повдигнато задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, защото беше намерен мъртъв. Какви са доказателствата по отношение на авторството на смъртта му, ще ви обясним подробно“, добави Сарафов.

„Ще обобщя следното – едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата в Нови Искър. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов. По ръцете има натривки и барутни частици, същите, които се намират и в неговото тяло. Тоест той е умъртвен със същото оръжие. На местопроизшествието са намерени и иззети дрехи с кръв – те са на Росен Ангелов а кръвта на Кети Кюхова и Неделчо. Имал съм малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и красноречиви. За нас несъмнено Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство“, посочи Сарафов, цитиран от Канал 3.

При аутопсията е установено, че входната рана е в слепоочната област. Смъртта е настъпила бързо и е била неизбежна. Смъртта е от края на трето-четвърто денонощие, т.е. той се е самоубил в петък – 5 януари“, каза Наталия Николова.

„Последното му влизане в интернет е от четвърти. Гледал е изключително гнусни сайтове за детско порно“, добави Сарафов.

Мотивът за убийствата е смесен – емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни хора. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби. Искал е от Кети да му предостави достъп с ключ и код за алармената система до домовете. Това е била причината за разрива. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безкористна и сърдечна. Това всъщност е била една от истинските причини той да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички роднини, това е била причината да затрие всички, които са знаели за това, разказа Борислав Сарафов.

Заинтересовани са тези хора от разкриването на убийството й. Това са хората, които той е сметнал, че трябва да заличи, допълни той. ДНК-анализът е неопровержимо доказателство, че някой е автор на едно престъпление. Още през август 2007 г. Росен Ангелов има полицейска регистрация и от него е взет както дактилоскопен материал, така и ДНК материал. Веднага след заключението по ДНК анализа нямахме съмнение, че става дума за Росен Ангелов. ДНК-материал от него има в базата данни на НИКК, допълни Сарафов.

„Действията на Росен Ангелов – тежък социопат, не бихме могли да вникнем в емоционалните му мотиви за тях. Никой нормален човек няма да убие просто така 6 души. Хронологично първо е убийството на Кети“, добави шефът на следствието.

[ad id=“218001″]

„С оглед всички факти мога да ви кажа, че убийството е станало в тъмната част на денонощието на 31-ви срещу 1-ви. Евентуално първото убийство е станало след 19,30 часа в района около къщата, където е намерено семейството. Кети Кюхова е излязла да разходи кучето си и около 23 часа е извършено и петорното убийство. Тялото на Кети е изхвърлено след това. Роднините на Кети са я търсили през времето, когато я е нямало. Росен Ангелов е превозил тялото на Кети с джипа. Той е знаел къде Кюхова разхожда кучето“, каза главният разследващ полицай в СДВР Стойно Цветков.

 

 


image0 (9K)