Росен Желязков: На срещата на ГЕРБ ясно бе казано да не се лежи на стари лаври

Пакетът, с който влязох  в министерство на транспортът, беше пакетът Макрон. Ако транспортът е ясна система от всички сектори, тогава решенията трябва да са ясни и категорични.

Това каза транспортният министър Росен Желязков в ефира на „Канал 3“.

„Днес на националната среща на ГЕРБ ясно беше казано, че никой не трябва да лежи на стари лаври, работата трябва да продължи. Премиерът каза ясно, че всеки трябва да бъде по-нисък от избирателя си, защото всеки ден трябва да се бори за доверието на избирателите си“, посочи той.

Системата на транспорта е сложна, малко неща има за хвалене, по-скоро има натрупани проблеми. През последното десетилетие имаше проблеми в БДЖ заради натрупаните дългов, които бяха погасени от държавата. Поне милиард през следващите години трябват за модернизация на БДЖ.

Държавата покри задължения на БДЖ към външни фирми, от друга страна от първоначалното концесионно плащане, да бъде покрито задължението на БДЖ и НКЖИ към бюджета, тези пари влизат в бюджета. Искаме концесионер, но ние търсим оператор. В условията на концесията е записано, че държавата няма да изгражда ново летище, не е записано, че друго летище – частно или общинско няма да могат да се изграждат в радиус от 100 км.


image0 (9K)