Росен Карадимов: В лицето на Нинова в България има реална опозиция

„От 30 годишната в новата история на БСП, след 10 ноември, за първи път виждам, че една група се опитва да се противопостави на председателя по една тема, която не е актуална – временният директор на вестник „Дума“. Не можеш под такава форма да поставяш темата.“

Това коментира в ефира Канал 3 Росен Карадимов, последният първи секретар на ЦК на ДКМС, активист на БСП през първата половина на 90-те и един от основателите на Българската Евралевица с лидер Александър Томов, която претърпя погром. В студиото на Беновска бе представен като член на БСП.

[ad id=“225664″]

„В лицето на г-жа Нинова има реална опозиция. Тя казва в отговор едно нещо, което е безспорно, че парите на майките не бяха дадени, а бяха дадени на пловдивската община“, коментира той по повод отношенията между соцлидера и Георги Гергов.

„Проблемът в БСП идва от промяната на устава. Една част от тези хора, който се подписаха срещу Нинова, бяха свикнали да избират председателя. Когато загубиш контрола да управляваш председателя, се поражда напрежение“, смята той.

„Коалицията се тресе, те влизат от скандал в скандал“, определи Карадимов.

„Визия за България“ е документ, който ще претърпи промени и ще бъде приет в Националния съвет“, заяви още той.

„Вотът е инструментариумът на опозицията – не може да се отрече, че здравеопазването е едно слабо място след прехода, този вот повдига дебата. Работата на опозицията е да бие камбаната“, смята Карадимов.

[ad id=“263680″]

„Една от разделителните линии в БСП е да се прави ли коалиция с ГЕРБ. Голяма коалиция между ГЕРБ и БСП ще отвори възможност за нови националистически партии“, заключи бившият последен комсомолски секретар.


image0 (9K)